fredag 3 april 2015

Give me a shot of the night

Hej!

Senast jag skrev var för nästan två månader sen!! Det är oacceptabelt, men bloggen har fått stiga åt sidan på grund av andra saker. Dessutom har jag inte haft så mycket inspiration inredningsvis, så att göra inlägg har känts onödigt.

I detta inlägg tänkte jag berätta om mina tavlor jag har i mitt rum. Enligt mig är stilen av tavlorna väldigt vid. Här kommer en genomblick av dem, från den äldsta till den nyaste. 


Den äldsta tavlan i mitt rum är en dopgåva. Det är en tavla gjort med korsstygn, och den har jag fått av min farmors mor. Den har högt personligt värde och den är så fin! Det bästa är att det inte finns en likadan i hela världen.

  Här är den största tavlan i mitt rum, och därför har den också fått den ärofyllda platsen ensam på en vägg. Jag hittade den här i en pausrestaurang i Parkano när vi skulle åka upp till Vasa. Där fanns många andra fina också, men till sist så måste jag bara ha den. Jag tycker att den beskriver perfekt stilen i mitt rum.


Den här tavlan hittade jag i en second hand-butik. Jag gillar den väldigt mycket för att den är så stämningsfull och färgerna är väldigt fina. Till en början tyckte jag att den inte passade i mitt rum, men nu tycker jag att den passar riktigt bra, med tanke på den neutrala basen med svart, vitt och grått jag har i mitt rum.


Den här tavlan har jag visat förr, men den är bara så fin! Det är alltså Sylvia som har ritat den här, och jag störtgillar den. Den är så simpel men ändå så komplex, man ser hur mycket tid det har tagit att göra den. Tack Sylvia!

 
Min andra tavla av Sylvia. Den är också jättefin och den passar så fint i mitt rum! Jag hoppas att jag får mera av henne någon dag ;)



Den här bilden har jag faktiskt ritat själv. Vi var med bildkonsten till Helsingfors naturhistoriska museum där vi skulle skissa något. Resultatet blev den här. När jag väl hade den visste jag inte vad jag skulle göra med den, jag tänkte nästan kasta bort den. Sedan slog den mig att jag kunde använda den som ett konstverk. Jag gillar den för att den är så simpel och grov.


Det här är den nyaste tavlan i mitt rum som jag faktiskt skaffade igår. Vi var med familjen till Röda Korsets nya second hand- enhet nära Esbos Ikea (den är väldigt fräsch, rekommenderar starkt!) och där hittade jag den här. Jag måste bara ha den, jagbara visste att den skulle passa. Jag gillar den för att den är svart- vit och för att det är ett landskap från förr i tiden. Den är bar så fin!

Jag har ju ännu ett projekt på gång gällande konstverk, nämligen min flygplanstavla. jag har inte kommit vidare på den, men den ska nog bli fördig under den här våren. Visar bild genast när den är färdig!

Tack för att ni har haft tålamod med min blog, jag lovar att jag blir mer aktiv här.

GLAD PÅSK!