torsdag 30 januari 2014

In the name of love

Hejssan!

Idag är det torsdag så det handlar om veckans låt! Dagens låt heter Pride av U2. Jag får så bra fiilis av den och jag bara tycker om den så mycket!

Den senaste veckan har gått som vanligt. På tisdan kom ett paket som jag har väntat på hår i en vecka, nämligen min plåtskylt! Jag blev så glad och nu kan jag lite titta var den passar bäst. Det betyder att jag får flytta på lite saker.

Igår var jag i GY och vi var till pulkabacken. Det var jätteroligt att få vara lite yngre än man är! Idag ska jag läsa på prov, så jag måst sluta nu, Hej så länge!

måndag 27 januari 2014

Prov

Shalom!
Sitter nu på timmd och har just skrivit biologiprov om kroppen. Det gick jättebra oc jag är nöjd med mina svar! Igår var jag oc rida, det var helt mysigt fast det blåste kallt som attan!
Hoppas ni har en bra tisdag!
Här har ni päivän piristys:

söndag 26 januari 2014

Cause I'm going to make this place your home

Shalom!
Som jag varnade redan så kommer dagens inlägg handla om inredning. Jag kommer att visa mitt rum och lite berätaa vad som jag vill ändra och sånt. Jag beklagar här i förtid att alla bilder inte är så skarpa, har inte världens bästa kamera sidu...
Så här såg mitt rum ut för ett tag sedan, inte så noggran, dock. Jag ska visa olika detaljer i mitt rum.
Vi börjar med det man först ser när man kommer in i mitt rum. Vissa tycker att det är konstigt att sätta en bokhylla tvärs över golvet, men jag tycker att det fer lite mer instängd känsla i rummet och bokhyllan är det finaste i mitt rum, så man måste ju ge ett bra första intryck ;) Jag älskar EXPEDIT- hyllan för att den är så mångsidig och när man ser igenom den så ser den mera luftig ut. Jag ändrar lite pltser på sakerna alltid nu och då, bara för skojs skull.

I en av "lådorna" har jag mina böcker. Jag har dem inte så traditionellt satt, utan lite mer undangömt. Jag har satt två krukor med växter framför som gömmer böckerna, men inte fullständig, man ser nog att det finns böcker bakom. Det ger en mera städig känsla och jag är jättenöjd att jag kom på den saken. Saken underlättar ju en del när jag kan ta böckerna från andra hållet.
Här är mina böcker. Fotot är alltså taget från andra sidan bokhyllan.
Här är min gömda hörna som jag inte visar så ofta på bloggen, och det finns en bra orsak, den är nästan hela tiden stökig! Det var ju nog lite av plan när jag satt hyllan där, täcker den stökiga hörnan. Här har jag alltså mitt skrivbord och ett keyboard som hela famlijen fick till julklapp för någa år sedan.
Mitt (vårt) keyboard




 I ena hörnet avv mitt skrivbord har jag lite allt möjligt. Bakom gardinen har jag min penal av trä, håller den undangömd. Sen när jag har varit med i Finns sommarteater två år så fick jag ett antal kort som jag sparade. De satt jag i foto "böcker". Sen hittade mamma baby-bilder av oss alla barn och vi fick våra egna. Den är med där och ser söt ut ;)
På mitt fönstwerbräde har jag en kvist som jag plockade från skogen. Nu när det är vinter har jag en ljusslinga snurrad runt den, ser riktigt trevligt ut. Har funderat att måla den antingen vit eller svat, vet inte riktigt.

I hörnet längst bort från dörren har jag en hylla och under den en anslagstavla jag har skrivit om. Jag brukar också på den byta lite grejer, bara för att det är roligt. Hit ska jag sätta min plåtskylt jag har beställt!
Så här ser skylten ut. Beställde den härifrån

 Här ar alltså anslagstavlan som är under hyllan. Jag har postkort som jag har fått från mina kompisar och sådant. Jag har tänkt ändra den också lite, byta lite innehåll på tavlan, kanske. Läs mera om den i mitt äldre inlägg.

 Här är den korta väggen som är mittemot fönstret. Hörnet med min säkkituoli brukar också vara full med kläder, men konstigt nog är den ganska städig. Jag har en basförstärkare på golet, en hylla, en knagg med mina handdukar och en korg med mina ridkläder. Ska eventuellt köpa en låda under min säng vart jag kan sätta ridkläderna.

Här är hyllan på korta väggen. Jag ahr två växter på varsin sida av hyllan och i mitten har jag en vit korg med blå vitt inlägg. Där förvarar jag alla mina inredningssaker. På väggen ser ni kvisten som jag målat. Den är jättefin! Ni kan också läsa om den i ett äldre inlägg. På hylan har jag också en liten tavla med ett foto. Jag har nu för tillfället en gamma lbild från min barndom.

Här är det största elementet i mitt rum, nämligen min säng. Jag håller på att säka efter ett nytt dagstäcke och nya dynöverdrag. I bkagrunden ser man mina gardiner. De är blå-vit randiga. Jag har också tänkt snart byta till nya.
 
Hoppas ni har haft det en trevlig läsestund. Jag kommer säkert om en när framtid göra en ny uppdatering om mitt rum. Som ni ser är jag lite galen känns det som, men sånt är livet!
Ha en bra ny vecka!










torsdag 23 januari 2014

And some kind of madness has starting to evolve

Heissan!

Idag är det torsdag så det är såklart veckans låt! Den här låten är helt awesome! Den har sån fiilis och dens rytm är sådan att jag inte bara kan skippa den här låten! Annars tycker jag också om band/artister som gör lite mer udda musik.

Veckan har gått bra. På måndagen var jag hos ögonläkaren och titta min syn, och jag behöver inte glasögon! Efter det for jag till Lärkans infokväll med ett par vänner och det var jätterolig och bra! Nu är jag helt säker på att jag ska söka till Lärkan. Dagen efter pratade vi om infokvällen med andra som var där, och många tyckte att den var dålig. Jag tror att det handlar om attityden, jag har ju nästan alltid planerat att jag ska till Lärkan.

Igår var jag i skolan, inget speciellt med det. På kvällen hade vi GY och vi hade lite spa-feeling. Vi satt på ansiktsmasker och sånt, och pratade och hade det trevligt. Skönt att vara lite mindre maskulin, och lets face it, man får inte ha på sig så ofta ansiktsmask!

Idag var jag i skolan och inget annat speciellt har hänt.

På söndagen tänker jag skriva om inredning och sånt, bara som förvarning ;)

Ha det bra till dess!

torsdag 16 januari 2014

Kun sä räpyttelet ripsii mun äly menee kipsiin

Shalom!
Nu ska jag skriva om min vecka, veckans låt och andra funderingar.
Min vecka har gått bra. Jag kommer inte ihåg så myket så jag skriver vad jag minns.
På måndagen hade jag min första ridlektion för våren. Det var jätteroligt och jag fick en spark i baken för ridning! Det enda dåliga var att jag frös som attan! Jag har nog aldrig frusit så mycket i mitt liv.
På tisdagen var det en helt normal skoldag. Efter skolan for jag och Annika till Sytte och chilla. Vi åt hälsosamt, en grön fruktsallad med vindruvor och kiwi, NAM! På kvällen for vi tillsammans till ett infotillfälle till GGS, måst sidu börja välja vidare studier.
Igår var det också en heltnormal skoldag. På kvällen gick jag till Gy och det var jättetrevligt med frågesport och annat.
Idag var det skola och jag hade piip- test i skolan. Om ni inte vet vad det är så googla. Jag inte så bra resultat, sämre än förra året... men det ger mig bara inspiration att träna mera. Jag fick reda på att jag får 9 i mitt finskaprov och jag är jätteglad! (jag som trodde att jag skulle få högst 8) I tillvalshissan hade vi knytkalas och vi hade jättetrevligt och lyssnade på gamla godingar. jag fick mitt hissaprojekt och fick 9 1/2! Jag är så glad!

Veckans låt är av Robin! Jag har officiellt blivit en Robiner så yeeey!!! Jag och Sytte sjunger alltid på den och den ger en sån bra fiilis!
Robin- Tilttaamaan

Jag har nu börjat fundera på mitt rum hur jag ska ändra det. Jag har funderat att få lite New York- stil i mitt rum. Jag har funderat på nya dynor, gardiner, klocka och andra småsaker som jag skulle villa ha. Jag har också tittat på plåtskyltar som följer detta tema, hoppas jag hittar en.Jag har märkt att jag har använt helt för mycket av det röda som jag skulle bara ha som lite betoning, så jag har lite tittat varifrån jag får bort lite rött. Men mitt rum ändras hela tiden, så man vet aldrig!

Hoppas ni har haft det bra och ni alla ska ha ett skönt veckoslut!

torsdag 9 januari 2014

Lets get it on, til the break of dawn, act on desire

 Jag tänkte börja med ett nytt projekt nu. Jag ska varje torsdag skriva om veckans låt. Jag sätter sånger som jag tycker är bra och som jag tycker är värt att dela med er. vad tycker ni?
Men då börjar jag med den första. Det är Don Juan av lovex. Jag blev helt chockad när jag fick reda på att det var den finska Lovex! Den här visar att finsk musik har ännu hopp ;)
Annars har skolan börjat och jag är supertaggad (fast sjukt trött hela tiden9 och jag hoppas att det blir ett bra sista halvår i grundskolan. Jag har också fått mera motivation att träna, ska nog på lenkki ännu idag. Jag tycker att det är så uppfriskande att vara på lenkki, men man märker det först efter.
Igår började årets GY utan ledare, så det var jag som tog hand om programmet. Vi åt hot dog, chillade och spelade familjens favorit-brädspel: Menolippu. Alla tyckte att det var jätteroligt fast det var lite svårt i början. Rekommenderar varmt!
Hoppas ni har det bra och vi hörs (eller ses)!

torsdag 2 januari 2014

Believe

Hej!
Nu är det då år 2014 och jag är supertaggad för detta år! Jag fick en känsla som jag aldrig fått förr: nämligen en känsla om att det kommer bli ett superår för mej!

Igår var jag på bio med Sytte. Vi var och titta på Justin Bieber- Believe. Jag blev dels tvingad dit, men jag ville nog också se den. Det var premiär i Finland, så ni kan tänka er hurdan mängd flickor som var där. Jag blev nog också lite överraskad att det fanns så många pojkar också.
Jag har egentligen inget emot Justin, han är helt cool, men jag kan inte stå ut med hans fans! Om jag vore han så skulle jag bara skrika åt dom att dom ska lugna ner sig och bara vara normala. Så när filmen började så började såklart flickorna skrika som bara attan. det var först på kvällen dagen före jag insåg att dom kommer att skrika. Så dom skrek alltid nu och då, grät när det var något sorgligt mm. Man blev nog trött på det. (Jag sa till Sytte att om hon skriker så slår jag henne).
Filmen var helt bra och jag lärde känna honm bättre och se vad han har gjort under den senaste tiden. När jag kom hem fick jag samma känsla som när jag såg Never say Never för första gången. Då blev jag så inspirerad över honom och bestämde mig för att bli en skådis eller artist när jag blir äldre. Efter att jag fick känslan så kom en depression över mig. Jag insåg hur svårt det är att bli berömd och vilken tävlan det finns på den branchen. efter ett tag gick den bort men mina planer var hela tiden i baktankarna. Jag fick nya planer för framtiden. Men nu när jag så Believe så fick jag samma känslor igen och det är störande, för att det är som ett krig mellan mina framtidsdrömmar. Jag skulle inte orka tänka på det nu, när skolan börjar snart och en av de viktigaste halvåren börjar. Hoppas jag får klarhet, kanske inte nu, men i tid åtminstone. Det känns som om jag är den enda med sådana problem som jag har, har ni eller har ni haft kriser liknande som min?
Vitsi det är skönt att ha en blogg där man kan skriva vad man tänker på.