lördag 19 oktober 2013

Niin erilaiset yhdessä ollaan

Shalom!
Den här veckan had jag helt vanliga skoldagar på mån, tis och ons. På måndagen och tisdagen hände det inte något speciellt men onsdagen var det andra bullar!
Jag är vänelev och de brukar varje år ordna en sählyrurnering till sjuorna. Det var en superrolig dag, man hade int normala timmar och jag fick sluta tidigare än normalt! Vi hade organiserat dagen bra så vi blev nästan inte alls sen i vårt schema. Jag var "speaker" under turneringen vilket betydde att jag berättade vem som skulle spela och sånt. Konstigt nog mste jag upprepa typ samma sak varje gång som var lite jobbigt... men jag klagar int!
Efter skolan gick jag och Sytte genast till kyrkan när vi ändå slulle ha GY på kvällen, men vi gick först en tur till butiken :) Jag köpte Fluff för första gången. Det är marshmallow fluff som är supergott men också supersött! (man kan ta typ två teskedar så är man ren äcklad av sötheten)
På kvällen bakade vi i GY lite lingon-kokospaj och chokomuffins och båda blev superlyckade!
Jag har också varit lite sjuk hela veckan så jag har inte gjort något under höstlovet utom att jag har tittat nu slut på Star Wars filmserien. Den kan jag rekommendera!

Jag ska berätta om min anslagstavla jag har i mitt rum. Den fanns i mitt rum när vi flyttade hit så jag ficck den. Då var det en vanlig brun korktavla men när jag samma sommar som vi flyttade kom hem från ett låger hade mamma lite fixa den. Hon hade satt ett blå-vit rutigt tyg på korkdelen och målat ramen med mörkblått. Jag är så glad att hon fixa den för att den ser super ut! Tack mamma <3
Ha en bra vecka och håll er friska!

lördag 12 oktober 2013

And it's still burning

Kanske jag borde berätta mera om hyllan som jag har dekorerat. :)

Som ni vet tycker jag om när det ser städigt och fimt ut så jag ville täcka för mina böcker, så jag kom på idén att göra det med växter. Jag visste genast att det skulle vara en fejkväxt fpr att de ser alltid bra ut och man behöver inte sköta dem. Sen tänkte jag på att köpa vita krukor men jag tycker att svart passar så fint med grönt. Sen ville jag ha växterna så högt som möjligt så de skulle täcka så mycket som möjligt och som tur hitta jag höga, svarta krukor som passar perfekt!
Zebran som jag ritade ville jag ha framme så jag köpte jag en ram till den (svart) och så satt jag den i en lucka i min expedit.
Nu är min hylla prydlig med vitt, svart och rött.

And we gonna let it burn burn burn burn

Shalom!
Nu har en till vecka gått och det har hänt allt möjligt.
På måndan börja min andra vecka på PRAO och den här veckan var jag på BUU-klubben med Ella. Det var superroligt och det var skönt för att vi hade bara tre dagar jobb för att vi hjälper till på BUU-dagen i november.
På måndan åkte vi genast på morgonen till en inspelningsplats i Kottby. Vi filmade där var en buu-klubbsledare bodde och det var ett supermysigt ställe med trähus som hade förändrats till höghus. Vi fick hänga upp teckningar och hjälpa till var det behövdes. Det var jätteintressant att se hur man filmar utanför studion.
På tisdan jobbade vi i Buu-klubbsrumme var vi organiserade skjortor och städade. Som belöning fick vi varsin Buu-skjorta!
På onsdan var vi och tittade på när man spelade in julavsnitten i Buu-klubben. Jepp, det håller på att bli jul..., men det var också kiva att titta på fast vi inte gjorde så mycket. Veckan var jätte lärorik.
Det betyder att jag har varit hemma torsdag och fredag som har varit skönt. Jag var faktiskt på torsdan till hullut päivät men det enda jag kom hem med var lite stabilo-tuchar och en anteckningsbok...
Idag var jag till Ikea och spedera mite på mitt presentkort som jag fick till konfirmationspresent. Jag kom hem med en ram, en fejkväxt och två krukor. Det var mera en pikavisiitti men det var kiva. Jag hade en klar vision vart jag skulle sätta dem och det blev precis som jag hade tänkt mig! :D
Nästa vecka blir det en normal skolveca utom att det blir höstlov. Då kan det hända att jag åker upp till Vasa för att träffa på min kära syster ♥
Men ni ska också ha en bra vecka och ett bra höstlov!

tisdag 1 oktober 2013

I came in like a wrecking ball

Shalom!
Jag har int skrivi på nästan två veckor! Hupsistakeikkaa...
Men det har hänt allt möjligt
Förra veckan hade jag min första PRAO vecka. Jag var i Smedsby skola och hade det superroligt. Jag hade som uppgift att hjälpa till på timmen, producera material och så kallad kontorsjobb som innebär att vi städar, ordnar saker utanför klassen.  Jag var dit med Sytte som va jättetrevligt.
Jag har alltså haft timmar, mest slöjd, bige, matta o fyke var jag har då hjälpt till. Sen har jag städat några förråd, tagit bort foton från ramar, hängt upp teckningar och ensak som kanske inte någon annan har gjort på sin PRAO, nämligen tömt och flytta ett skåp fullt med uppstoåpade djur, pälsar och ben. Det var gabska intressant.
Jag tyckte mest om sexorna för att de var så energiska och var nyfikna, de frågade mig allt mellan himmel och jord. Men dom andra klasserna var också kivoga.
På onsdan hade vi en sagostund i GY som alltså handla om att man slu berätta en saga förklara vaför man valde just den. Ellen hade med sig en bok som handlade om en zebra. Den hade underbara illustrationer så jag tog foto av en bild och så försökte jag rita av den. Jag blev jättenöjd med resultatet! Men jag har ett litet problem, tycker ni att jag ska måla ränderna mörkare svart eller är det bra sådär?? (kommentera er åsikt)
Idag har jag också producerat en skissbok åt mig. Jag har planerat att skriva/rita sådant som inspirerar mig i inredning och arkitektur. Jag hoppas den blir en bok som är värd att spara :)
Men nu önskar jag er en skön vecka var ni än befinner er (själv är jag på PRAO i Buu-klubben)

P.S. Som ni kanske har märkt så jar jag bytt lite design på bloggen, hoppas ni tycker om den (om int så säg till :))