tisdag 20 augusti 2013

Make it lighter

Herro!
Veckan har börjat bra. Igår var det en helt notärmal skoldag förutom att vi hade vänelevsmöte var vi pratade om sjuornas dag som är imorgon och så lekte vi lite.
Jag hade också min första ridtimme igår. Det var superroligt men man märkte nog att man int har ridit på hela sommaren. Jag har inga bilder för att jag är lite lat når det gäller sånt :)
Idag var jag i skolan och vi hadd igen vänelevsmöte var vi gick igenom ett program som vi har imorgon.
Jag var just till IKEA med min syster Ida. Jag Ä L S K A R att vara där! Det är min favoritbutik. Jag köpte en vit filt som jag har på min säng. Jag tyckte att det såg lite tungt ut med mörkblå dagstäcke och röda dynor så jag tänkte sätta en ljus filt som gör sängen lite lättare att titta på. Jag sätter kanske någon till dyna dit om jag hittar en fin :)
Hoppas ni får en bra vecka, goodbye!

lördag 17 augusti 2013

Make it clean

Herro!! De va en tid sen jag skrev så nu ska ja skriva lite vad som har hänt under veckan.
Som ni vet så börja skolan den här veckan.Tisdagen (första skoldagen) så var jag då i skolan. Det var trevligt att se människor som man int har träffat under sommaren och se hur de har förändrats. Efter skoldagen gicka jag till Subway med Gustav, Sylvia, Annika och Annina. Vi pratade lite och chilla. Resten av dagen så var jag bara hemma och rog det lungt.
På onsdagen var det en helt normal skoldag. Jag hade två nya lärare, i finska och samhällslära. Annars hände det inget speciellt.
På torsdagen  va det skola och efter det gick jag oc Sylvia och söka PRAO till en skola och vi fick plats! :)
Igår hände det inget speciellt.
Idag har jag lite homma i mitt rum. Jag målade lappar med samma färg som jag målade ramen med och sen tejpade jag fast lapparna i öppningarna på mina stora lådor. Jag ville täcka dem så att man inte skulle se innehållet som enligt min åsikt gör rummet mycket "städigare".
Imorgon ska jag till Linnanmäki med mina vänner från ett awesome läger! De ska bli super kiva och jag har vänta hela sommaren att få fara dit och till Ukko!!
Hoppas ni har haft en lika bra vecka som jag :)
Shabba tjena hejdå!

måndag 12 augusti 2013

DIY

Hej igen!
Idag har jag målat lite i mitt rum. Jag förvandla en tråkig vit ram till en intressant och färggrann ram.
Jag använde akrylfärg för att det torkar snabbt, är lätt att få tag på och billigt. Jag målade bara insidan på ramen så det skulle synas lite vitt, men det finns ändå tillräckligt mycket rött för att betona det lilla röda huset i mitten.
Jag föredrar att använda det man har och lite piffa upp det istället för att köpa nytt :)

söndag 11 augusti 2013

Möblering

Som jag sa så kommer jag att skriva ganska mycket om inredning oc sånt. Jag är galen med att möblera om mitt rum! Jag håller nu på med att planera om mitt rum (alltså möblera om och dekorera). Ni kommer säkert att få läsa ganska mycke om det. Nu tänker jag ge  tips på hur man underlättar möblering. :)

1. Det underlättar mycket om man har en klar vision på hur man vill ha det. Jag sitter oftast på min säng och bara tittar på mitt rum och funderar på olika möjligheter.

2. Gör en ritning av ditt rum och hur du vill ha det.  Mät alla dina möbler så det blir någålunda exakt.

3. Om du är en sån freak som hela tiden håller på med det så rekommenderar jag att du gör en lapp var det står alla mått på möblerna så du sen har måtten när du ska möblera om.

lördag 10 augusti 2013

Gardens all the way!!

Ett ställe som verkligen inspirerar mej är mina farföräldrars trädgård. Varje sommar hittar de på något nytt som t.ex. sommarkök, huvimaja mm. Jag tror nästan att de har Finlands snyggaste trädgård! De satsar med att plantera massor med blommor och växter och de har ett enormt grönsaksland. Det är en liten oasis var man int kan stressa, utan man kan bara sitta där och njuta av den fina naturen och höra den lilla bäcken som porlar. Jag hoppas att jag har en lika fin trädgård när jag blir stor.
Anton

fredag 9 augusti 2013

Antons Great Plans

Herro!!
Jag är Anton och är 14 år gammal.
Jag gjorde den här bloggen för att dela mina intressen och inspirationer. Ni kommer att få läsa om mitt liv och annat bl.a. inredning och gårdsinredning.
Nu får ni bara hoppas att jag orkar skriva hit tillräckligt ofta ;)